¨

Serie Mad med Mads og David

26:50

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kylling med æg

17/06/2016

Mads besøger danmarks mindste økologiske æg-pakkeri. Hjemme hos David bruges æggene til en spinatsoufflé serveret til Paneret kylling.


OPSKRIFT:
Paneret kylling , glaserede gulerødder og spinat soufflé

3 kyllingebryster
1 æg
100 gr. rasp
frisk timian
salt og peber

4 scalotteløg
200 gr. frisk spinat
4-5 æg
1,5 dl. fløde
2 tsk. sennep
lidt salt

Lidt olie til at smøre formene
En smule rasp

5-6 Gulerødder
1 hel Chili
1 spsk. Honning

Skær benene af kyllingebrysterne. Læg dem på et lag bagepapir og læg endnu et stykke papir over. Bank dem flade med en kagerulle

Skræl scalotteløg og skær dem i skiver. Bland dem med frisk spinat, tilsæt ramsløg salt – eller anden salt og urter

Smør små cocotter eller forme med olie og drys rasp i. Kom blandingen af spinat og løg ned i. Rør æg med fløde, sennep og salt.
Og hæld det over spinaten i cocotterne.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.

Pisk et æg ud i en tallerken, vend kyllingerne i ægget og derefter i rasp tilsat frisk timian. Krydr med slat og peber. Steg dem sprøde og gyldne på panden i lidt olie. Sæt dem i ovnen i ca. 10 min for at stege færdig.

Skræl gulerødderne og steg dem af på panden. Tilsæt en chili, samt honning og ramsløg salt. Lad dem stege langsomt, så de bliver møre.

Anret kyllingen med spinat souffléen ved siden af, læg de glaserede gulerødder til. Pynt med frisk timian.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å