Serie Mad med Mads og David

28:00

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kylling i ymer

01/12/2017

Mads og Mika tager på besøg på Arlas store mejeri i Slagelse og får set produktionen af både ymer, fløde og youghurt. Det er dog ymeren der kommer med de herrer hjem i køkkenet til David, hvor ymeren får selskab af en lækker kylling og masser af krydderier.



OPSKRIFT:
Kylling med krydret ymer

1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. five spices
1 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
2 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
2 dl. ymer
Salt og peber
4 kyllingebryster

Dressing:
2 dl. yoghurt naturel
1 scalotteløg
1 fed hvidløg
50 gr. pistacienødder
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
salt og peber

1 scalotteløg
½ broccoli i buketter
4 mini courgetter (eller en stor i skiver)
olie til stegning
1 tsk. honning
salt og peber
stødt spidskommen

Ingefær, spidskommen, five spices, paprika, salt, peber og en smule chiliflager, kommes i en skål og røres sammen. Tilsæt honning og eddike og rør det hele sammen med ymer.
Vend kyllingerne ned i. Kom dem i ovnfast fad og bag i ovnen ved 200 gr. varmluft i ca. 20 min.

Skræl scalotteløg og et fed hvidløg og hak dem fint. Kom dem i yoghurten. Pistacienødderne hakkes i mindre stykker og røres i sammen med lidt ingefær, salt, peber, spidskommen, eddike og honning.

Steg broccoli af i lidt olie på en pande, tilsæt løg i skiver, courgetter, honning, og smag til med stødt spidskommen, salt og peber.

Anret dressing i bunden af en tallerken, kom kyllingebrystet ovenpå og anret de stegte grøntsager på toppen. Pynt med lidt friske krydderurter.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å