Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kvædeflæsk og gammeldags kvædekage

I et idylisk lille økologisk landbrug i Askeby på Møn finder Mads de lidt specielle Kvæder, som David bruger i dagens opskrift.


OPSKRIFT:
Kvædeflæsk og gammeldags kvædekage

4 kvæder
3 scalotteløg
100 gr. kalvebacon
1 spsk. mjød eddike
50 gr. smør
salt og peber frisk
timian purløg til pynt
2 skiver ristet rugbrød

Skræl kvæderne og skær dem ud i små stykker.
Skræl og snit løgene.
Skær kalvebaconen ud i fine strimler.
Steg bacon og løg af i lidt smør, og tilsæt derefter kvæderne. Hæld lidt eddike over og lad det simre. Tilsæt frisk timian og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand eller ekstra smør, hvis kvæderne ikke bliver helt møre nok.
Server den varme kvædeflæsk med lidt sprødt rugbrød og pynt med hakket purløg.

Mads’s kvædekage:
4 kvæder
4 æbler
1 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
lidt makroner
1 dl. fløde melisse til pynt

Skræl kvæder og æbler. Skær dem ud i mindre stykker og kog dem møre i lidt vand.
Tilsæt sukker og vaniljesukker. Lad det simre til grød.
Pisk en flødeskum. Knus makroner ud i et glas og kom æblegrøden over og top med flødeskum og lidt grønt som pynt.
4/11/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.