Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Korn

Mads får i den grad fedtede fingre, når David sætter ham til at panere. Det bliver til en slags italiensk version af en Wienerschnitzel - en såkaldt Milanese - men på en David-agtig måde, naturligvis.

OPSKRIFT:
Milanese af kalvetyksteg


1 kalvetyksteg
2 æg
Lidt mel og rasp til panering
Salt og peber
Olie og smør til stegning

150 gr smør
4 scalotteløg
Lille bundt purløg
Lille bundt frisk timian

Lille glas kapers
100 gr. sugarsnaps
8-10 minimajs
Saft fra 1 lime


Kød:
Fjern fedt og sener fra kødet
Skær ud i ca. 2 cm tykke bøffer og bank kødet ensartet fladt med kødhammer eller kagerulle.
Pak det evt. ind i bagepapir, så det ikke sprøjter.
Kom henholdsvis mel og rasp i hver deres tallerken, pisk æggene ud i en lille skål.
Vend kødet i mel, så æg og til sidst rasp.
Steg kødet af på en god varm pande i olie, når kødet har fået farve, kan der tilsættes smør.
Kom godt med salt og peber på.

Tag kødet af panden, læg dem på en bradepande og giv dem ca. 5 min. på 200 gr.
Genbrug panden og kom kapers og de små majs på.
Lad det simre og mørne i ca. 5 min. smag til med salt og peber.

Sauce:
Skræl løgene og hak dem i fine tern.
Snit purløget og timian fint.
Del de små majs på langs.

Snit sugarsnaps fint

Smelt smør i en lille gryde og kom scalotteløg og timian i, lad det simre på svag varme.
Purløg og lidt limesaft tilsættes lige før servering.

Anretning
Læg kødet på tallerkenen, drys sugarsnaps ovenpå kødet, læg majs og kapers på og hæld derefter smørsaucen over. Pynt med frisk timian.
1/10/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.