Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Knurhane med jomfruhummer

Mads har været hos fiskehandleren i Odden Havneby og hente Knurhane og Jomfruhummer, som begejstrer David så meget, at han laver kartofler til.


OPSKRIFT:
Knurhane, eller anden fisk skåret i filet


4 ( gerne flere )jomfruhummere
200 gr. asparges kartofler
100 gr. kejserhatte
2 spsk sherry eddike
2 dl fløde
2 scalotteløg
Skovsyre og karse til pynt
Salt og peber

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Skær fisken ud i fileter ( eller få din fiskemand til at gøre det). Skær fileten ud i mindre stykker. Snit et kryds i skindet.
Steg fisken med skindsiden nedad for at gøre det sprødt. Vend den om på den anden side og steg lidt. Til sidst trykkes fileterne ned mod panden, med skindsiden nedad for at sikre at hele skindet er sprødt. Smag til med salt og peber.

Skræl og snit scalotteløgene. Steg kejserhattene af på en varm pande med lidt olie. Tilsæt løgene. Kom en sjat sherryeddike på og derefter fløde. Lad det stå og simre.

Bræk hovedet af jomfruhummerne og fjern hale og skal. Husk at få tarmen med ud. Steg dem kort af på begge sider på fiskepanden.

Anret med kartoflerne i bunden, kom de flødestuvede svampe over og kom så fisk og jomfruhummer ovenpå. Pynt med friske urter.
2/12/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.