Serie
Mad med Mads og David

Kiks med kantareller



OPSKRIFT:
Kiks med kantarel creme

200 gr Ølands hvedemel
1/2 dl rapsolie
1 dl vand
20 gr chiafrø
20 gr sesam
1 knivspids salt

200 gr. kantareller
2-3 fed hvidløg
3 skalotteløg
2,5 dl fløde
1 spæk sherryeddike
100 gr røget bacon
3 forårsløg
1 lille bdt purløg
1 stor håndfuld grønkål
100 gr hård ost, her “Røde Christian”


Ælt det godt sammen og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg et stykke bagepapir over dejen og rul den meget tyndt med en kagerulle.
Bag ca 10 min på 170 grader.

Når dejen er kølet af, bliver den sprød. Knæk den i mindre stykker.

Rens svampene grundigt, del de store af dem i mindre stykker.
Skræl løgene og snit dem fint.
Skær baconen ud i små tern og steg det af på en pande.
Kom svampene på, tilsæt lidt olie til stegningen.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg.
Lad det stege godt og tilsæt så eddike og fløde.
Lad det stå og simre, så det koger ind til en cremet konsistens.

Skyl forårsløgene og snit dem i grove stykker.
Vend det op i svampene og varm det op et par minutter.

Snit grønkål og purløg fint.
Anret svampene på grønkål, med revet ost over, drys purløg over og pynt med friske urter.
Kom kiksene op i for at tilføje et sprødt element.
18/9/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.