¨

Serie Mad med Mads og David

28:24

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Karperet

12/11/2014

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

På Gissefeld gods har man i århundreder opdrættet karper. Mads har en fisk med hjem til David, der for første gang skal prøve at tilberede denne ædle fisk. Mads får lov at filetere, og det går slet ikke. Hvilket er helt som David har planlagt.

OPSKRIFT: Karpe
1 karpe ( eller anden fisk)
1 æg
200 gr raspsalt
og peberolie til stegning

200 gr bacon
2 scalotteløg
2 ,5 dl hvidvin
200 gr hestebønner
100 gr smør
1 bdt forårsløg
friske urter til pynt

Start med at skære fisken ud i fileter og fjern ben og skind
Lav to små "koteletter" af hver side.

Slå et æg ud og rør det sammen med en gaffel.
Vend fisken i æg og derefter rasp.
Steg fisken af på panden i olie.
Kom salt og peber på.

Skær bacon i tynde skiver og derefter i små tern. Skræl og skær scalotteløg i små tern. Skær top og bund af forårsløg og fjern de yderste lag. Hak dem fint.

Steg bacon af i en tykbundet gryde og tilsæt de hakkede løg. Kom hvidvin over og lad det koge ind.
Kom hestebønner på og tilsæt lidt mere vin og derefter smør. Til sidst kommes de hakkede springløg på.

Anret bønnerne i bunden af tallerkenen og kom den stegte fisk henover. Pynt med koriander og rød skovsyre.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å