Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kafferoulade

To "grundstoffer" med K kan gøre Mads rigtig glad: Kaffe og Kage. Og da han selv medbringer kaffen fra MissBean nær Haslev, så fuldender David dagen med at lave roulade med choko/nougat fyld.

OPSKRIFT:
Kafferoulade

110 gr. sukker
4 æg
125 gr. mel
1 tsk. Bagepulver

50 gr smør
1 dl. fløde
75 gr. mørk chokolade
175 gr. nougat
75 gr. valnødder
100 gr. sukker
5 pasteuriserede æggehvider
Kandiserede violer og skovsyre til pynt


Slå æggene ud i en skål, kom sukker i og pisk det i fem minutter.
Vend mel og bagepulver forsigtigt i æggemassen.
Fordel dejen med en spartel på en bageplade, med smurt bagepapir og bag den i ovnen i ca. 8-9 min ved 200 grader.

Kom smør, fløde, chokolade og nougat i en lille gryde og lad det smelte langsomt.

Kom sukker på bagepapir og vend kagen ud på.
Fordel den smeltede chokolade/nougat på.
Hak nødderne fint og kom ovenpå.
Rul dejen til en roulade og kom den på et fad, lad den køle.

Pisk hvider og sukker stive og kom det i sprøjtepose.
Pynt rouladen med marengs og skovsyre og drys kandiserede violer på.

Kom evt. lidt kold kaffe i bunden af tallerkenen.
Eller drik en kop varm kaffe til.
4/3/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.