Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kæmperejer

Mads har fået store, større og kæmperejer med fra PlanetPride i Slagelse. Og han får glæden af selv at pille dem alle sammen. David tryller tre retter frem - med en helt enkelt tomatsauce til de forskellige rejetyper.

OPSKRIFT:
Rejer - rejer - rejer

1 agurk
1/2 pk. sushirejer

10 store rejer
1/2 pk. Pasta
75 gr. smør

4 MEGET store rejer

25 gr. frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
12-15 cherrytomater
1 ds. tomatpuré
1-2 tsk. chilipaste
½ dl. vand
1spsk. eddike
Olie til stegning
Friske urter, her bruger vi purløg, dild og bronzefennikel


Skræl ingefær, skalotteløg og hvidløg og hak det i små tern.
Del tomaterne i to.
Steg det hele af, sammen med chili og tomatpuré.
Tilsæt lidt vand og eddike og lad det simre.

Hak purløg fint.

Skær en agurk i stave, fjern den bløde midte.
Læg sushirejen ovenpå og derefter lidt af tomatsaucen.
Pynt med bronzefennikel og hakket purløg.
Pil skallen af de ”små” rejer, vrid hovedet af og fjern tarmene.
Rejerne steges af på en varm pande i olie, steg dem til de har stegskorpe og skifter til en rød farve. Kom tomatsaucen over.

Kog pastaen som anvist på pakken.
Hæld vandet fra, kom smør og purløg i. Rør det hurtigt sammen.
Anret pastaen i bunden af tallerkenen og kom rejerne ovenpå. Pynt med urter.

De MEGET store rejer, deles på langs, hovedet vrides af og tarmene fjernes.
Læg dem på en bageplade med skallen nedad, kom tomatsauce på og bag dem i ovnen i ca. 5 min. på 200 grader.
Server rejerne som de er, direkte fra ovnen, pynt blot med urter.
11/3/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.