Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kål fra Svinningegaard



OPSKRIFT:
Kål i lange baner og en dejlig gris


Kød:
4 koteletter af Durocgris ( Presa)
Olie til stegning
Salt og peber
2 spsk. honning
1 spsk. soja
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk. sort sesam
Lidt frisk rosmarin

Garniture:
¼ blomkål
50 gr cashewnødder
3 scalotteløg
2 tsk. Honning
1 tsk. Soja

Salat:
¼ kinakål
½ rød chili
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sort sesam
2 tsk. soja

Rød spidskål
Rosmarin til pynt


Skær kødet i ca. 1 cm tykke koteletter.
Skræl løg og hvidløg og snit dem fint.
Snit en chili fint.

Steg kødet af, så det bliver gyldent på begge sider. Tilsæt honning, salt og peber.
Kom hvidløg og chili på. Tilsæt et par stilke rosmarin.
Lad honningen koge ind på høj varme. Tilsæt soja.

Tag kødet af når begge sider af kødet er pænt gyldne. Drys sesam over og kom det i ovnen på 200 grader i ca. 5 min.

Scalotteløg skæres i skiver. Blomkål deles i små buketter.
Det hele steges af på den samme pande hvor kødet blev stegt. Tilsæt honning og soja og lad det simre. Kom nødder på.

Snit den øverste ¼ af kinakålen fint. Hak 1/2 chili fint.
Vend det i lidt olivenolie og soja, drys med sesam.

Et par af de grove inderste blade fra spidskålet skæres ud i meget grove stykker.

Anret kinakålsalaten på bunden af tallerkenen, læg de grove stykker rød spidskål ovenpå.
Top med koteletterne og lidt af kødsaften.
Løg blomkålsgarnituren på toppen og pynt med rosmarin.
8/10/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.