Serie
Mad med Mads og David

Julekage



OPSKRIFT:
JULEKAGER

125 gr smør
3 æg
125 gr sukker
125 gr farin
1 tsk vanille sukker
200 gr mel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 knsp salt
1 ½ dl kærnemælk
150 gr hakkede mandler

100 gr. nougat
2 spsk. cremefraiche
1 dl. fløde
2 cl. rom
100 gr. dadler uden sten
50 gr. brændte mandler

evt til pynt: hvid chokolade, chokokugler, bage guldstøv og urter

Start med at røre æg, sukker og farin let og luftigt. Smelt smørret.
Bland melet med alle krydderierne og vend langsomt melblandingen i æggemassen. Vend så kærnemælk og smør op i. Hæld dejen op i små forme eller en stor. Bag i ovnen på 180 gr. varmluft og bag ca. 15 min ved de små forme (ca. 30 min ved den store form) Når kagen er gennembagt tages den ud af ovnen og afkøler inden pyntning.

Smelt nougat langsomt over vandbad. Hak dadlerne fint. Pisk fløden stiv.
Rør dadlerne op i den smeltede nougat. Rør creme fraiche i og tilsæt rom. Vend flødeskummet forsigtigt i.

Anret kagerne på fad. Varm en ske og form kugler af nougat cremen. Placer dem ovenpå kagerne. Hak brændte mandler og drys dem ovenpå.
Riv hvid choklade til pynt ved, at køre en kniv henover chokoladeblokken.
Pynt evt. med små chokoladekugler, bage guldstøv og friske krydderurter. Her bruger vi rød shizukarse og mynte.
22/12/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.