Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Jomfruhummer med vodkabisque



OPSKRIFT:
Jomfruhummer med vodka og kartofler

16 store jomfruhummere
200 gr. aspargeskartofler
2 bananscalotteløg
2 fed hvidløg
25-50 gr frisk Ingefær
1 dl- Vodka
2 spsk. tomatpuré
½ liter vodka
2 dl hønsefond eller bouillon
1 dl fløde
100 gr fløde
1 spsk soja
2 tsk sukkerlage fra de syltede ingefær

8 små tomater
2 bananscalotteløg
50 gr syltet ingefær
100 gr. sukkerærter
Olie til stegning
Mynte til pynt
50 gr ørredrogn

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Pil dem bagefter.

Drej hovedet af jomfruhummerne, giv dem et pres på kroppen, vrid skallen af og sørg for at fjerne tarmene.

Kom olie i en gryde og steg skaller og hovederne fra jomfruhummerne af.
Skræl løgene og skær dem i grove stykker. Kom løg, hvidløg og ingefær i. Hæld vodka over og sæt en tændstik til. Tilsæt tomatpuré, hvidvin og hønsefond eller bouillon.
Lad det simre i ca. 40 minutter. Sigt alle skalleer og grøntsager fra. Kom en smule fløde i og lad den simre. Tilsæt smør, soja og sukkerlage. Blend det luftigt med stavblender.

Del tomaterne i to. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Skræl løgene og hak dem i meget fine tern. Hak ingefæren meget fint.

Steg jomfruhummerkødet af på en pande i lidt olie, smag til med salt og peber. Kom tomater, løg og ingefær på. Pas på ikke at stege dem for meget. Sukkerærter og kartofler kommes ved til sidst. Flambér evt. jomfruhummerne op umiddelbart inden servering.

Anret jomfruhummer og garniture i bunden af en dyb tallerken og kom suppen over. Pynt med friske urter og drys ørredrogn ud over retten.
11/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.