Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Japansk Gris



OPSKRIFT: Japansk gris

1 Rullesteg
2 dl Eddike
2 dl Sukker
2 Rødløg
2 Scalotteløg
Syltede ingefær i glas
3 spsk Teriyaki

2 Koteletter
Lidt olie til stegning
1 Æg
lidt Rasp
2 rødløg
2 alm løg
1/4 pk bacon i skiver


Skræl løgene og del rødløgene i kvarte, tag bladene fra hinanden. Scalotteløgene skæres i skiver.

Kom eddike i en lille kasserolle og tilsæt sukker.
Giv det et opkog, tag gryden af varmen og kom løgene ned i.

Kom rullestegen i et lille fad, hæld lagen fra et glas syltede ingefær over stegen og derefter teriyaki sauce, samt salt og peber.
Steg den i ovnen i ca. 40 min på 200 gr. (alt efter størrelsen).

Skær koteletter ud i mindre stykker.
Pisk et æg ud i en lille skål og vend koteletten ned, derefter vendes de i rasp.

Del løgene i to og tag hjertet ud, så der kun er den store ydre del tilbage.
Hak rødløg i skiver. Skær bacon fint.
Kom olie på panden og steg løgene, med ”bunden” i vejret så de får en mørk kant rundt. Tag dem af og brug panden til at stege koteletterne gyldne.
Steg derefter de røde løg i skiver bløde, samme med baconen.
Læg i mellemtiden de brunede løg ned til stegen i ovnen.

Anret stegen i tynde skiver, med de brændte løgskaller rundt om.
Bløde løg med bacon, det panerede kød og de syltede løg rundt om.
Pynt med friske krydderurter.

12/2/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.