Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Is desserter

Mads har fået hjemmelavet is fra Holmegaard Ismageri med til David og tænker dermed, at det ikke KAN blive bedre. Men det kan det, for David tilsætter chokolade, jordbær og ikke mindst alkohol.

OPSKRIFT:
Jordbær og kaffe isdesserter


JORDBÆR ISDESSERT
100 gr jordbær
1 tsk. vaniljesukker
3 cl vodka
3 kugler jordbæris
3 æggehvider
100 gr sukker

Pisk æggehvider og sukker helt stift.
Fjern det grønne på jordbærrene og skær dem i skiver.
Drys vaniljesukker på og vend dem i vodka.

Fordel dem i glas eller små skåle. Kom en kugle jordbæris på og et lille stænk vodka.
Top med de piskede hvider og brænd det evt. lidt på toppen.


ISKAFFE DESSERT
75 gr chokolade
75 gr makroner
2-4 cl whisky
1-2 dl kaffe
3 kugler kaffeis
1 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker

Sæt en kande kaffe over.
Pisk fløden, tilsat lidt vaniljesukker, til flødeskum.

Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovn. Knus makroner og vend dem ned i. Læg det ud på bagepapir og mas det fladt. Lad chokoladen stivne.

Fordel det derefter i glas eller små skåle. Stænk med whisky. Kom en kuglekaffe is på. Hæld lidt kaffe over og top med flødeskum.
14/5/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.