Mad med Mads og David - Hindbær dessert
OPSKRIFT:
Hindbærtærte med lakrids fra Møn Bolcher
Coulis
200 gr frosne hindbær
1spsk vodka
1 dl sukker
chokolade creme
100 gr hvid chokolade
1 dl cremefraiche
Dej
150 gr smør
150 gr sukker
50 gr marcipan
1 æg
300 gr mel
Skum
1 dl sukker
1 dl æggehvide
en smule lakrids sirup - efter smag
Sæt hindbærerne over i en lille gryde og lad det koge stille og roligt ned til en tyk grød
Rør dejen godt sammen med hænderne til en blød og smidig masse
Pres dejen ud i formene i et tyndt lag.
Bag i ovnen ved 180 gr i ca 15 min
Kom hindbær coulisen i formene
Derefter en lille smule lakridssirup
Rør æggehvide stift med sukker og kom det op i en sprøjtepose
Sprøjt den piskede æggehvide på kagerne i små dutter
Sæt kagerne i ovnen i ca 3 min til de bliver gyldne
Hak hvid chokolade fint og rør i creme fraiche
Skær spåner af den hvide chokolade til pynt ved at køre kniven henover
Varm hurtigt en smule vodka op i kasserolle, sæt ild til
Anret små dutter med skum og chokoladecreme. Pynt med lakridssirup, lakridskuglerne - til sidst lidt skovsyre og revet chokolade.
Sæt en kage på i midten og hæld lidt "brændende" vodka over
4/2/2015