Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Hindbær dessert



OPSKRIFT:
Hindbærtærte med lakrids fra Møn Bolcher


Coulis
200 gr frosne hindbær
1spsk vodka
1 dl sukker

chokolade creme
100 gr hvid chokolade
1 dl cremefraiche

Dej
150 gr smør
150 gr sukker
50 gr marcipan
1 æg
300 gr mel

Skum
1 dl sukker
1 dl æggehvide

en smule lakrids sirup - efter smag


Sæt hindbærerne over i en lille gryde og lad det koge stille og roligt ned til en tyk grød

Rør dejen godt sammen med hænderne til en blød og smidig masse
Pres dejen ud i formene i et tyndt lag.
Bag i ovnen ved  180 gr i ca  15 min

Kom hindbær coulisen i formene
Derefter en lille smule lakridssirup
Rør æggehvide stift med sukker og kom det op i en sprøjtepose
Sprøjt den piskede æggehvide på kagerne i små dutter

Sæt kagerne i ovnen i ca 3 min til de bliver gyldne

Hak hvid chokolade fint og rør i creme fraiche

Skær spåner af den hvide chokolade til pynt ved at køre kniven henover

Varm hurtigt en smule vodka op i kasserolle, sæt ild til

Anret små dutter med skum og chokoladecreme. Pynt med lakridssirup, lakridskuglerne -  til sidst lidt skovsyre og revet chokolade.
Sæt en kage på i midten og hæld lidt "brændende" vodka over

4/2/2015

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.