Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Gris på Grill


OPSKRIFT:
1 Ribbensteg
På slum:
Brun farin
Æbleeddike
Cajun krydderi
Sirup fra syltede ingefær
Chili pasta
Ketchup
Salt og peber
Et halvt spidskål
2 scalotteløg
2 spsk mayonaise
2 spsk creme fraiche
1 æble
2 tsk. æbleeddike
salt og peber
200 gr. cherry tomater
1 rød peberfrugt
2 scalotteløg
2 tsk. balsamico eddike

Skær stegen ud ved at følge benene. Rør en marinade af krydderier efter smag ( eller groft sagt, hvad der nu er af gode sager i køkkenskabet ) vi har brugt farin, eddike, sirup, ketchup og krydderier. Smør kødet godt ind og lad det trække en god halv time, mens grillen varmer op. Grill kødet og nyd en håndbajer.
Coleslaw : Snit spidskålet fint. Skær æblerne i fine tern. Skræl og snit løggene fint. Bland det hele sammen, med mayonaise og creme fraiche. Kom en smule eddike i. Smag til med salt og peber.
Skær tomater ud i kvarte stykker. Skræl scalotteløg og skær i tynde skiver Hak peberfrugt i tern og rør alle delene sammen. Kom en smule balsamico over.
Anret coleslawen , med tomatsalaten ved siden af og de grillede ribben på siden.
20/5/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.