Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grillet jomfruhummer og grønne asparges

Mads og David er igen klar i den smukke have i Sneslev, som de har fået lov at låne. Mads har hentet asparges fra Jonsholm nær Vordingborg, og dem serverer David på tre forskellige måder til grillet jomfruhummer. Så bliver det ikke mere sommer!

OPSKRIFT:
Grillede jomfruhummere og masser af grønne asparges


10 flotte store Jomfruhummere
50 gr. lakserogn
15 – 20 grønne asparges
2 scalotteløg
Lidt purløg
2 spsk. olie
1 spsk. balsamico
Salt og peber

Lille bakke små tomater
½ dl. olie
1 spsk. balsamico
Lille bundt kørvel
Lille bundt dild


Pil kørvel i mindre stykker og hak dilden fint. Vend urterne i olie og balsamico.

Bræk hovedet af jomfruhummerne, og knæk derefter halen op og fjern tarmene. Kom urteolien over jomfruhummerhalerne.

Knæk enderne af de grønne asparges.
Hak 1/3 af dem fint, vend dem i olie, balsamico, salt og peber. Kom finthakkede scalotteløg i og lidt grofthakket purløg. Den anden 1/3 asparges koges let eller dampes i letsaltet vand.

Grill jomfruhummerne på skalsiden, hele tomater og den sidste 1/3 af de grønne asparges.
Pas på de ikke griller for længe, så bliver de tørre. Når de skifter farve og bliver mælkehvide, er de færdige.

Anret asparges salaten i bunden, læg jomfruhummerhalerne ovenpå.
Læg både de grillede og dampede asparges på siden og derefter de grillede tomater. Pynt med frisk dild på toppen -og fordel lakserognen udover.
13/8/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.