Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Grillede kæmpe-tigerrejer

I Slagelse ligger et kæmpefrysehus, med blandt meget andet frosne fisk fra hele verden på hylderne. Og Mads har fået kæmpe store tiger-rejer med, som Davd griller i Mads's have og serverer med nudler og chilidressing.

OPSKRIFT:
Nudelsalat med grillede tigerrejer


6 tigerrejer (f.eks. de store Black Tiger)
6 hvide asparges
1 pakke nudler
1 fennikel

2-3 tsk. sambal olek, chili paste
1 ½ dl. olivenolie
25 gr. syltede ingefær
Lille bundt frisk koriander
2-3 små chilier


Sambal olek, olie og røres sammen til en marinade. Hak korianderen groft og vend den i. Hak ingefæren og chilien fint og rør i.

. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, i letsaltet vand.
Skær fenniklen i fine strimler. Vend nudler, fennikel i en smule af olien fra marinaden og hakket koriander.

Skær bunden af aspargesene og skræl dem.

Halver rejerne på den lange led. Fjern tarmen. Kom en lille skefuld marinade på.

Grill rejer og asparges. Grill rejerne på skalsiden først. Når de næsten er færdige, vendes de kort . Rejerne er færdige når de er faste og hvide i kødet.

Anret nudlerne i bunden af tallerkenen.
Læg rejer og asparges på toppen.
28/5/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.