Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. Denne gang gælder det græskar der sammen med kål og chili er dagens ingredienser. Græskar og kål har Mads hentet på en gård ved Haslev, mens chilien er Davids ide. Den har styrke 1 million. Det kan kun gå galt.
400 gr kyllingefars
2 æg
1/1 - 1 dl fløde
chili efter smag
ingefær efter smag
1 lille løg
2 fed hvidløg
1/3 Græskar til ovnbagning
1 spsk sirup
2 spsk soja
chili efter smag
2 fed hvidløg
Salt & Peber
1/3 græskar til mos
50 gr smør
1 scalotteløg
1 tsk finthakket ingefær
1 tsk finthakkede hvidløg
1/3 græskar
2 dl hvidvin
2 dl fløde
1 scalotteløg
1 tsk finthakket ingefær
1 fed hakkede hvidløg
chili efter smag
Rød grønkål - lille bundt
1 løg
olie og eddike
4 blade palmekål
chili
Del græskaret og fjern skrællen
Grav kernerne ud med en ske
Rør en fars af kyllingefars, med fløde, æg, samt salt og peber
Rør finthakket løg i
Skær skrællen af ingefæren og hak det fint
Hak chili og hvidløg fint. Rør det hele i
Form frikadeller med en ske og steg dem af på panden
Bagte græskar
Skær det halve græskar ud i grove stykker
Kom sirup, soja, hvidløg, chili, salt og peber over græskarene
Bag dem møre i ovnen cirka 30 min på 200 grader
Mos:
Kog græskar møre i vand
Kom dem op i foodprocessor
Tilsæt smør, hakket hvidløg, ingefær og scalotteløg og blend til mos
Steg græskar af i olie
Kom ingefær, chili, hvidløg og scalotteløg i og steg med
Hæld hvidvin over og lad det koge så græskarene bliver møre
Og blend det hele sammen med stavblender
Hæld fløde på så den bliver mere cremet
Skyl grundigt og riv grønkålen i små buketter og tilsæt finthakkede løg
Smag til med olie og eddike
Palmekål
Skyl kålen godt
Skær palmekålen ud i grove strimler
Hak lidt rød chili ud i små stykker og steg det hele hurtigt af på panden
Tilsæt salt og peber
Anret med mosen i bunden
Bagte græskar, det varme kål i midten, kålsalaten ved siden af og til
sidst frikadellerne. Kom saucen over ved serveringen
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.