Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Glutenfri frugtkage

Mads har besøgt Landbageriet i Odsherred, der specialiserer sig i veganske og glutenfri brød og kager. David tager udfordringen op og bager en glutenfri frugtkage, men glemmer vist helt det med det veganske. Resultatet..... lad os bare sige, at David er bedst til at bage MED gluten.

OPSKRIFT:
Glutenfri frugtkage

2 æg
1 dl sukker
1 dl kokosfibre
1 dl hakkede hasselnødder
2 dl mælk
80 gr smør
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
saft af 1 stk. økocitron
2 æbler
2 cl. portvin
50 gr. rosiner
50 gr. valnødder


Pisk æg og sukker på røremaskine.

Skær æblerne i fine tern og kom lidt portvin på.

Bland kokosfibre, hasselnødder, vaniljesukker og bagepulver sammen.
Kom mælk og citronsaft i og vend derefter æggemassen op i.
Vend æbler, rosiner og valnødder op i.

Smelt smørret i en lille gryde og kom det op i.
Beklæd en form med bagepapir og bag kagen i ca. 30 minutter ved 180 gr.
Server kagen lun.


Stenbiderhapsere…

250 gr. stenbiderrogn
salt, peber og sukker
Lille bundt purløg
1 bananskalotteløg
100 gr. rygeost
6 tynde skiver (glutenfrit-) brød
25 – 50 gr. smør


Smag stenbiderrognen til med salt, peber og sukker.
Hak purløg fint og bland i stenbiderrognen.
Skræl løget og skær det i fine skiver.

Smelt smør på en panden og steg brødet i smør, så det suger godt til sig.
Lad dem køle af på lidt bagepapir.
Smør brødene med rygeost og kom stenbiderrogn ovenpå. Pynt med løg og purløg.
8/4/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.