Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Galloway steg

Mads har hentet en lækker Gallowaysteg, som David straks skærer i bøffer, som serveres med bløde løg og en rosenkålsalat med mormordressing - med ekstra mormor. ADVARSEL: Mads danser til skotsk folkemusik i slutningen af programmet.

OPSKRIFT:
Galloway bøf med bløde løg

I oksetyksteg
2-3 fed hvidløg
Olie til stegning
4-5 store løg
½ dl eddike
50 gr. smør
1 bundt. frisk timian
Salt

1 økocitron
6-8 rosenkål
1,5 dl. fløde
1 spsk. sukker
Lidt frisk purløg


Skræl løgene og del dem i små både.
Steg løgene af i en gryde med olie, på mellem varme.
Kom masser af frisk timian ned i gryden. Fjern de grove stilke. Tilsæt salt.
Hæld eddike over og kom derefter smør i. Lad det simre i ca. 10 minutter.
Riv skal fra en halv citron ned i løgene.

Fjern evt. overskydende fedt og sener fra kødet og skær det i bøffer.
Steg kødet af på en varm pande, kom hvidløg, resten af timianen, samt salt og peber på.

Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade.
Fjern den hårde midte og pil så alle bladene af, til en lille salat.
Bland fløde og sukker, riv skal fra den anden halve citroner i, hak purløg fint og vend i dressingen. Hæld dressingen over rosenkålen.

Anret bøfferne ovenpå løgene og kom kålsalaten ovenpå bøffen.
18/3/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.