Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Frugtjuice dessert

David får lidt af en udfordring, da Mads kommer med forskellige juicer fra Seimei i Nakskov. Men inden længe har han tryllet en lækker, frisk frugt-dessert frem - og oven i købet med en forfriskende drink til.

OPSKRIFT:
Frugtjuice dessert


1 melon
1 dl sukker
50 gr pistacienødder
1 bakke jordbær
Shot af æble, gulerod, lime, ingefær ”wish”
1 bakke hindbær

½ liter frugtjuice (her bruger vi æble, jordbær og solbær)
2 cl Cointreau
1 dl. æggehvide
1 dl. sukker

2 dl frugtjuice til isterninger (her bruger vi æble, rødbede, ingefær, lime)
1 flaske mousserende vin


Frys saft ned i isterningpose (dagens før).
Kom den i glas med mousserende vin og evt. et par friske bær.

Sæt ½ liter saft til at koge, så den reducerer ind til en lidt tykkere konsistens.
Tilsæt Cointreau. Lad det køle af
Pisk æggehvider og sukker stift, vend den afkølede saft forsigtigt op i, til en lyserød ”guf”.

Skræl en melon, del den på midten og skær den i tynde skiver. Læg dem pænt rundt i en dyb tallerken.
Drys et tyndt lag sukker ovenpå og brænd den let med et creme-brulle jern.

Skær jordbær i skiver og vend dem i ingefær shot´et. Læg dem ovenpå melonerne.
Derefter hindbærrene og grofthakkede pistacienødder.
Kom ”guffen” på og evt. lidt skovsyre til pynt.
10/9/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.