Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Frugtdesserter med Isøre is

Mads og David er ikke bare nogle madører - det viser sig, at de også er nogle Isører. I alle fald, når det gælder frugtige desserter baseret på Isøre Is fra Nykøbing Sjælland.

OPSKRIFT:
Rabarber, jordbær, hindbær og is


200 gr. Jordbær Lille bundt Frisk basilikum En smule peber 1 spsk. sukker 1 spsk. Orange likør 4 kugler havtorn-is Lidt friske hindbær og citronverbena til pynt 2 stilke rabarber 1,5 dl. Sukker 1 tsk. Vaniljesukker 2 spsk. orange likør 50 gr. mandelflager 50 gr. hakkede hasselnødder 2 nektariner 2 spsk. Cremefraiche 4 kugler saltkaramel-is Evt. kandiserede violer og citronverbena til pynt Skær det grønne af jordbærrene, del dem i kvarte. Vend dem i grofthakket basilikum og smag til med friskkværnet peber, samt sukker. Tilføj evt. likør, Skær rabarberen i grove skiver og skyl dem grundigt Kom sukker på en varm pande og vend rabarberne derpå. Tilsæt lidt likør, lad det simre og vend så nødderne i. Tag panden af. Skær små skiver af nektarinerne og vend dem i de lune rabarber. Kom creme fraiche i bunden af en tallerken, læg de lune rabarber ovenpå. Kom en kugle saltkaramel-is ovenpå og pynt evt. med kandiserede violer og citronverbena Anret jordbærsalaten i en lille skål og kom en kugle havtorn-is ovenpå. Pynt med hindbær og citronverbena.
18/6/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.