Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Fisk med valnøddesauce

Når David helt selv kan vælge, laver han rødtunge med valnøddesauce og friske ærter og asparges. Mads synes sovsen mere ligner havregrød, man han er glad for, at der trods alt er tilsat hvidvin.

OPSKRIFT:
Fisk med valnøddesauce, ærter og asparges

8 rødtungefiletter
2 dl. hvidvin
Lidt salt

4 scalotteløg
100 gr. valnødder
100 gr. smør
2 spsk. eddike
2 dl. hvidvin
100 gr. bælgede ærter
Lille bundt grønne asparges


Hak nødderne groft.
Skræl løgene og skær dem i fine tern.

Steg løgene af sammen med nødderne, i lidt smør til stegning, i en lille gryde.
Tilsæt eddike og lad det dampe af. Kom hvidvin på og lad det reducere til ca. halvdelen.

Fjern eventuelle ben og rul så fisken, fra halen og ind mod den brede ende.
Kom fisken i en sautér pande, hæld hvidvin over og drys fisken med salt.
Læg låg på og lad fisken dampe mør.

Pil ærterne fra bælgen.
Asparges deles på midten og derefter på langs.

Hæld væden fra fisken og kom den op i den lille gryde.
Tilsæt mere smør til nødder og løg og lad det simre.
Aspargesene røres i saucen og umiddelbart inden servering tilsættes ærterne.
De må ikke få meget varme, så mister de den grønne friske farve.

Anret grøntsagerne med fisken ovenpå. Pynt med friske urter på toppen.
29/4/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.