Serie Mad med Mads og David

29:02

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Fisk med strandens urter

27/10/2017

Mads er taget på stranden ved sanddobberne i Odsherred - ikke for at bade, men for at hente vilde urter med hjem til David. Strandurterne bruges i en ret med fisk og kål.



OPSKRIFT:
Havets fisk med strandens urter

Dressing:
2 tsk. sennep
1 cl mørk øl
1 dl olie
1 spsk. rødvinseddike
Frisk strandbede ( eller mynte)
Frisk strandtrehage ( eller purløg )
En smule hvidtjørn ( eller cherrytomater )

Frisk fisk, her kulmule i filet
5-6 strandrose hyben
frisk strandnælde
frisk kokleare
salt og peber

1/4 blomkål
100 gr. hakket grønkål
50 gr. paranødder
Friske urter, strandsennep, brændenælde, Sankt Hans urt-( eller timian, basilikum, estragon – alt efter smag)

50 gr. strandbeder ( eller spinat )
vild mynte til pynt

Fileter fisken og skær benene fra. Del fisken i mindre stykker og læg dem i ildfast fad med skindsiden nedad. Krydr fisken med lidt salt og peber, samt finthakkede urter og hyben. Her kan naturligvis også bruges andre friske urter, alt efter smag.
Bag den i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 10-12 min.

Bland sennep med øl, olie og lidt eddike, hak urterne og hvidtjørn( eller tomater) fint og bland dem op i. Lad det stå og trække.

Pil strandsennep, brændenælder, Sankt Hans urt til en salat af friske urter.
Hak grønkål fint og smuldr frisk blomkål ud i. Hak nødderne fint og bland i.
Kom dressingen over og vend det i salaten.

Læg lidt strandbede i bunden af tallerkenen, anret urtesalaten ovenpå og så den bagte fisk. Kom lidt friskhakkede urter over og dryp lidt af dressingen rundt om.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å