Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - En sund hotdog (og Dødens pølse)

Mads er meget optaget af en ultra stærk chilipølse, han har fået fra slagteren i Falkerslev på Falster. David vil dog ikke røre dem med en ildtang og laver i stedet sunde hotdogs med de almindelige gourmetpølser. Men Mads lader sig ikke stoppe.

OPSKRIFT:
Pølsesalat og dødens pølse


4 pølser
2 bananscalotteløg
Olie til stegning
2 spsk. soja

1 hjertebladssalat hoved
En smule purløg
Lidt frisk estragon
½ rød peberfrugt
50 gr. syltede græskar
2 spsk. creme fraiche
75 gr. vesterhavsost


Del pølserne på langs og skær dem i skiver og steg dem af på en pande. Skræl løgene og hak dem fint, tilsæt dem på panden. Kom lidt soja på og lad det simre.

Snit græskaret fint. Hak krydderurterne. Skær peberfrugten i tern og vend det hele sammen til en lille salsa.

Riv osten groft på rivejern.
Rens salaten og riv den ud i blade.
Kom lidt creme fraiche i bunden af saltbladene.
Kom pølsemixet ovenpå, og pynt af med den lille salsa.
Drys revet ost ovenpå.


ADVARSEL... LIVSFARLIGT! Frisk chili og chilipølser - hvis man vil ud ad den vej.

Dødens pølse steges på sin egen pande. Sørg for guds skyld for ikke at blande pølserne eller komme stykker af Dødens Pølse i pølsesalaten.
Hak frisk chili fint og steg det med på panden som garniture.
Server pølsen med rigeligt med mælk i glas og sørg for ikke at have nogle aftaler resten af dagen og hele næste dag!!!
17/9/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.