Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Dampet torsk med æggeblommer

Mads har besøgt Arvelund Æg på Nordfalster og fået en helt særlig samling dobbelt-blommede æg med til David. De mørkegule blommer lægges ovenpå en ret af flødedampet torsk med spidskål og stenbiderrogn.

OPSKRIFT:
Torsk med kål og æggeblommer


250 gr. fisk, her torsk
50 gr stenbidderrogn
½ spidskål
1 fennikel
2 banan scalotteløg
8 friske æggeblommer
Olie til stegning
1 spsk balsamico eddike
1,5 dl fløde
Salt og peber
Frisk dild
Frisk salturt


Hak spidskålet groft. Fennikel snittes fint. Scalotteøg skrælles og skæres i skiver.

Fennikel og løg steges af på en pande eller lille gryde.
Kom balsamico på og derefter fløde. Lad det simre så løg og fennikel bliver møre.
Kom spidskålen i. Smag til med salt og peber.

Skær fisken i fingertykke skiver/strimler. Fjern evt skind.
Læg fisken ned i, kom låg på og lad det simre i ca 5 minutter.

Smag stenbidderrognen til med salt og peber.

Adskil blomme og hvider fra æggene.
Anret fiskeretten i en dyb talllerken, kom æggeblommer på og drys med stenbidderrogn og friske urter.
26/2/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.