Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Chokoladechok

Mads ville være helt sikker på dessert, og har derfor fået chokolade med fra Bruuns Chokolade i Sorø. David ser ingen anden udvej end at lave en cheescake med chokoladebund og chokoladepynt. Men han har også et eksperiment med, der skal prøves.

OPSKRIFT:
Cheesecake med chokoladebund og chokolade "sne"


2 dl sukker
2 dl vand
2 dl hvid chokolade

100 gr. Digestive kiks
100 gr. mørk chokolade
25 gr. smør

75 gr flormelis
200 gr neutral flødeost
2 tsk vaniljesukker
2,5 dl piskefløde


Halv sukker halv vand koges ind til en sirup.
Hak hvid chokolade fint.

Hæld den varme sukkersirup over den hakkede hvide chokolade under omrøring med håndmixer eller røremaskine, så det laver chokolade-“sne” - hav tålmodighed under processen og hold det køligt.

Smelt mørk chokolade over vandbad, bland det med knuste kiks og fordel det i små forme, eller en stor. Tryk det godt ned i bunden med en ske. Sæt dem på køl.

Pisk fløden til flødeskum.
Rør flødeost med flormelis og vaniljesukker, vend flødeskummen op i.

Varm en ske i varmt vand og form en lille kugle af ostecremen. Læg den ovenpå kiksebunden og drys derefter den hvide chokolade-“sne” henover.
Pynt med friske urter.
30/4/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.