Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Cheesecake


OPSKRIFT:
300 gr. mel – her har vi brugt fuldkorns hvede
150 gr. smør
100 gr. sukker
1 æg
200 gr. brombær
1spsk.
Solbær likør
1 spsk. sukker
1 tsk. vanilje sukker
2,5 dl fløde
300 gr. flødeost – neutral
saft fra en lime
2 tsk. vanilje sukker
evt. mynte eller skovsyre til pynt

Rør et æg ud, med sukker, mel og tilsæt smør. Ælt dejen sammen. Lad den hvile på køl i cirka en halv time. Beklæd en tærte form med bagepapir, smør formen og pres dejen ud i formen og op ad kanten. Læg bagepapir over og kom evt. ris eller tørrede bønner på for at holde dejen flad. Bag gylden i ca. 20 min ved 180 grader. De sidste fem minutter uden bønnerne.
Vask bærrene og sorter de flotteste fra til pynt. Resten kommes i en lille gryde og tilsættes en smule solbær likør, sukker og vanilje. Lad det simre på mellem varme til en kompot.
Lav en creme ved at røre flødeosten ud med limesaft og kom lidt vaniljesukker i. Rør en flødeskum og vend den i. Fordel cremen på den afkølede bund.
Pynt med friske brombær, skovsyre og mynte Server kompotten til.
13/5/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.