Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Cheesecake med dessertvin


OPSKRIFT:
Vine fra Ørnberg og cheesecake

100 gr. ribs
1 dl. Portvin

125 gr. chokolade
125 gr. Minimakroner
2 dl dessertvin
1,5 dl Sukker
3- 4 Nektariner

3 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. sukker
250 gr. Mascarpone
2- 3 spsk fløde

Kom ribs i en dyb tallerken og lad dem søbe i portvinen et par timer.

Lav en sukkerlage af dessertvin og sukker, lad det koge op, køl ned og kom nektarinerne i, skåret ud i små tern. Knus makronerne.

Smelt chokoladen over vandbad og vend chokoladen op i makronerne, lidt ad gangen. Kom blandingen i bunden af små forme eller en større og pres den lidt med en ske. Sæt formene på køl, indtil det stivner.

Rør sukker og vaniljesukker i mascarponen og rør lidt fløde i, for at få cremen lind og blød. Sæt den på køl.
Kom sukker i bunden af tallerkenen og lad ribsene vende i sukkeret, så de dækkes af et fint lag. Læg bundene på tallerken og kom mascarponecremen henover. Lav en lille fordybning, hvor nektarinerne kan ligge. Pynt med skovsyre og klaser af ribs.
23/9/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.