¨

Serie Mad med Mads og David

27:58

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Cheesecake med dessertvin

23/09/2016

Mads besøger sin Ørnberg Vin på Sjællands Odde og får gode dessertvine med hjem til David, der laver cheescake med nektariner.


OPSKRIFT:
Vine fra Ørnberg og cheesecake

100 gr. ribs
1 dl. Portvin

125 gr. chokolade
125 gr. Minimakroner
2 dl dessertvin
1,5 dl Sukker
3- 4 Nektariner

3 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. sukker
250 gr. Mascarpone
2- 3 spsk fløde

Kom ribs i en dyb tallerken og lad dem søbe i portvinen et par timer.

Lav en sukkerlage af dessertvin og sukker, lad det koge op, køl ned og kom nektarinerne i, skåret ud i små tern. Knus makronerne.

Smelt chokoladen over vandbad og vend chokoladen op i makronerne, lidt ad gangen. Kom blandingen i bunden af små forme eller en større og pres den lidt med en ske. Sæt formene på køl, indtil det stivner.

Rør sukker og vaniljesukker i mascarponen og rør lidt fløde i, for at få cremen lind og blød. Sæt den på køl.
Kom sukker i bunden af tallerkenen og lad ribsene vende i sukkeret, så de dækkes af et fint lag. Læg bundene på tallerken og kom mascarponecremen henover. Lav en lille fordybning, hvor nektarinerne kan ligge. Pynt med skovsyre og klaser af ribs.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å