Serie
Mad med Mads og David

Burger med lidt jul



OPSKRIFT:
BURGER PÅ EN LIDT JULET MÅDE

500 gr. kartofler
olie til stegning

2 dl. øl
2 dl. sukker
2 rødløg

1 dl. mayonaise
1 spsk. ketchup
salt og peber
1 -2 tsk. eddike ( f.eks fra syltelagen til drueagurken)
1-2 drueagurker

500 gr. hakket oksekød
2 rødløg
3 tsk. sennep
salt og peber
frisk timian

4 skiver ost (her comté)

¼ rødkål
1 stk. hjertebladssalat
salt og peber
2 tsk. olivenolie
frisk timian.
50- 100 gr. mandelsplitter

Skær kartoflerne i skiver på langs og del dem igen, til pomfritter.
Steg dem møre og sprøde i rigeligt olie på mellem høj varme, hold øje og vend dem ofte. Smag til med salt og peber.

Kog øl op med sukker. Tag gryden af blusset.
Skræl rødløg, snit dem i fine skiver og kom dem op i den varme øl.

Hak rødløg rigtig fint i tern og kom dem op i det hakkede kød. Tilsæt 2 tsk. sennep, friskhakket timian, salt og peber. Rør det godt sammen. Form bøfferne i hånden og steg dem på panden.

Rør mayonnaise sammen med ketchup, lidt eddike, salt og peber. Hak drueagurk fint og kom dem i.

Hak 1/4 rødkål i fine strimler. Riv hjertebladene ned i. Tilsæt mandelsplitter, salt og peber og lidt olie. Vend salaten godt sammen.

Lun burgerbollerne. Skær dem over. Smør bunden med dressingen. Læg salat på, derefter bøffen. Ost i skiver på toppen, dernæst de ølsyltede løg. Kom igen dressing på overbollen og læg låget på. Server med pomfritter til!
15/12/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.