Mad med Mads og David - Braiseret svinebov
OPSKRIFT:
Braiseret svinebov
1 svinebov
6 rødløg
2-3 gulerødder
2-3 Pastinakker
1 mørk øl
3 dl hønsefond eller bouillon
Frisk timian og rosmarin
Salt, peber, five spice, knust spidskommen
4 dl ris
50 gr. smør
1 scalotteløg
200 gr brocoliini
Et bundt frisk kørvel
2 spsk balsamico glace
Skræl løgene og halver dem.
Gulerødder og pastinakker skrælles og skæres i grove stykker.
Fjern skindet fra svineboven, lad fedtet sidde og rids oversiden af boven.
Kom forskelige krydderier, friske og/ eller tørrede ovenpå kødet.
Her bruger vi frisk rosmarin, frisk timian, salt og peber, knust spidskommen, samt five spice.
Kom gulerødder, løg og pastinakker rundt om.
Hæld en mørk øl, samt kyllingefond eller bouillon rundt om.
Sæt kødet i ovnen ved 150 grader i ca. 4,5 timer
Hak et scalotteløg i små tern.
Steg risene og de hakkede løg blanke i en smule i smør, i en tykbundet gryde.
Kog derefter risene møre som anvist på pakken.
Bring en gryde vand i kog.
Kog broccolinien hurtigt op og afkøl dem derefter hurtigt. Herved bevarer de den flotte grønne farve.
Vend broccolinien med frisk kørvel og balsamico glace.
Server kødet med de bagte grøntsager og broccolini salaten til.
20/11/2020