Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Braiseret svinebov



OPSKRIFT:
Braiseret svinebov

1 svinebov
6 rødløg
2-3 gulerødder
2-3 Pastinakker
1 mørk øl
3 dl hønsefond eller bouillon
Frisk timian og rosmarin
Salt, peber, five spice, knust spidskommen

4 dl ris
50 gr. smør
1 scalotteløg

200 gr brocoliini
Et bundt frisk kørvel
2 spsk balsamico glace


Skræl løgene og halver dem.
Gulerødder og pastinakker skrælles og skæres i grove stykker.
Fjern skindet fra svineboven, lad fedtet sidde og rids oversiden af boven.

Kom forskelige krydderier, friske og/ eller tørrede ovenpå kødet.
Her bruger vi frisk rosmarin, frisk timian, salt og peber, knust spidskommen, samt five spice.
Kom gulerødder, løg og pastinakker rundt om.
Hæld en mørk øl, samt kyllingefond eller bouillon rundt om.
Sæt kødet i ovnen ved 150 grader i ca. 4,5 timer

Hak et scalotteløg i små tern.
Steg risene og de hakkede løg blanke i en smule i smør, i en tykbundet gryde.
Kog derefter risene møre som anvist på pakken.

Bring en gryde vand i kog.
Kog broccolinien hurtigt op og afkøl dem derefter hurtigt. Herved bevarer de den flotte grønne farve.
Vend broccolinien med frisk kørvel og balsamico glace.

Server kødet med de bagte grøntsager og broccolini salaten til.
20/11/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.