Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Braiseret oksebryst

Mads har oksebryst med fra den lille kvægrace Dexter. David braisere stegen med øl i tre timer - lang tid at vente, men sikke en kraftig sovs, det giver. Er det godt med kartofler til? SIkkert, men David laver blomkålsris til, og det er genialt.

OPSKRIFT:
Braiseret oksebryst


Oksebryst ca 1,5 kg
2-3 spsk. sennep
3 gulerødder
3-4 bananscalotteløg
4 fed hvidløg
1 bdt. frisk timian
1 dl. hønsebouillon eller fond
1 – 2 flasker mørk øl
¼ blomkål
Frisk estragon og persille
Olie til stegning
Sat og peber


Skræl løg og gulerødder, del løg og gulerødder i store grove stykker.
Brun kødet godt af i en tykbundet pande i lidt olie, smør sennep på overfladen af kødet. Kom løg, hvidløg og timian på.
Tilsæt fond og en øl, lad det simre på panden eller steg færdigt i ovnen i mellem 1 og 3 timer, alt efter kødet størrelse og struktur.
Tilfør evt mere øl i løbet af stegetiden.

Riv den rå blomkål til “ris”, på groft rivejern.

Lav en lille salat af frisk estragon og persille. Hak bananscalotteløg fint og vend det i.

Anret blomkålen til kødet og kom den lille urtesalat ovenpå.
Brug stegeskyen fra panden som sauce.
12/2/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.