Mad med Mads og David - Braiseret oksebryst
Mads har oksebryst med fra den lille kvægrace Dexter. David braisere stegen med øl i tre timer - lang tid at vente, men sikke en kraftig sovs, det giver. Er det godt med kartofler til? SIkkert, men David laver blomkålsris til, og det er genialt.
OPSKRIFT:
Braiseret oksebryst
Oksebryst ca 1,5 kg
2-3 spsk. sennep
3 gulerødder
3-4 bananscalotteløg
4 fed hvidløg
1 bdt. frisk timian
1 dl. hønsebouillon eller fond
1 – 2 flasker mørk øl
¼ blomkål
Frisk estragon og persille
Olie til stegning
Sat og peber
Skræl løg og gulerødder, del løg og gulerødder i store grove stykker.
Brun kødet godt af i en tykbundet pande i lidt olie, smør sennep på overfladen af kødet.
Kom løg, hvidløg og timian på.
Tilsæt fond og en øl, lad det simre på panden eller steg færdigt i ovnen i mellem 1 og 3 timer, alt efter kødet størrelse og struktur.
Tilfør evt mere øl i løbet af stegetiden.
Riv den rå blomkål til “ris”, på groft rivejern.
Lav en lille salat af frisk estragon og persille. Hak bananscalotteløg fint og vend det i.
Anret blomkålen til kødet og kom den lille urtesalat ovenpå.
Brug stegeskyen fra panden som sauce.
12/2/2021