¨

Serie Mad med Mads og David

28:38

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Bønner med multe

30/09/2016

På Klippingegård på Stevns finder man alle tænkelige grøntsager, men Mads beslutter sig for at tage fire slags bønner med hjem til David, der serverer dem til pandestegt multe.


OPSKRIFT:

Multe med haricots verte

200 gr. multe
Lidt olie til stegning
Salt og peber

250 gr. bønner, evt. i forsk. farver…. gule, grønne, mørklilla…..
en smule ræddiker
2-3 radiser

2 spsk. æble eddike
1 dl. hvidvin
2 dl fløde
2 spsk. smør
1-2 spsk. sennep efter smag
frisk estragon

1 spsk olie
1 tsk æble eddike
1 tsk balsamico
salt og peber

Skær top og bund af bønnerne og blancher halvdelen af dem kort i letsaltet vand.
Når vandet koger skal de i og efter et lille minut kommes de i iskoldt vand. Dette er for at bevare den grønne farve og spændstigheden. Skær dem ud i mindre stykker.

Sæt en pande over og kom en smule æbleeddike på, dernæst hvidvin. Lad det koge op og reducere til halvdelen. Tilsæt fløde og lad det koge. Rør engang imellem. Tilsæt nu sennep og smør og rør det godt sammen. Hak frisk estragon i saucen.

Skær multen ud i mindre stykker og snit et kryds på skindsiden. Steg den med skindsiden nedad på en varm pande i 4-5 min. pres fisken godt ned for at få skindet sprødt. Vend fisken og kom salt og peber på. Steg færdig et par minutter.

Skær små strimler af radiser med rivejern, kniv eller på ”grøntsags-blyantspidser”. Skær ræddiker ud i små fine skiver.

Kom eddike, olie og balsamico over de blancherede bønner. Kom derefter de rå mørklilla bønner i. Tilsæt salt og peber.

Anret bønnesalaten i bunden af tallerkenen med fisken ovenpå. Saucen rundt om og pynt med de strimlede radiser og ræddiker.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å