Serie Mad med Mads og David

26:37

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Bøf med løg

18/11/2016

Mads henter løg hos Viekærgård i Nørre Asmindrup, og dem vil David servere til en hakkebøf. Men det bliver ikke på den gammeldagsmåde.


OPSKRIFT:
Bøf med løg – a la Mads og David

2 Løg
200 gr. bacon
50 gr. smør
1 spsk eddikke
frisk timian

200 gr. tatar kød
1 spsk sennep
1 spsk soja
½ løg
frisk timian

2 dl eddikke
2 dl sukker
lidt frisk timian
2 løg

100 gr flødeost
frisk purløg og timian
1 tsk soja
1 spsk fløde

Skær baconen ud i små tern og varm den op i en lille kasserolle. Skræl 2- 3 løg og skær ud i skiver og kom dem ned i, tilsat lidt smør og en smule eddike. Kom lidt frisk timian op i og lad det stå og simre.

Lav en sukkerlage med eddike og sukker, kom hele stilke af frisk timian i og lad det koge op.
Tilsæt sennep og lidt soja i tatarkødet, hak timian op i og et halvt finthakket løg. Rør det godt sammen. Form kødet til små, høje bøffer.

Skræl løget og del det på midten. Pil lagene fra hinanden og kom dem i den varme eddike lage. Lad det koge kort op og tag det af varmen bagefter.

Lav en creme af en flødeost, tilsæt purløg og timian, tilsæt lidt soja og fløde. Rør godt sammen.

Steg bøfferne hurtigt af på en varm pande, tilsat lidt olivenolie. Steg ca. ½ min på hver side, blot for at få stegeskorpen.

Kom de bløde løg med bacon i bunden af tallerkenen. Sæt de små bøffer ovenpå, pynt med de syltede løg lag, tilsat ostecremen. Pynt med karse og purløg. Server med en god kold øl….

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å