¨

Serie Mad med Mads og David

27:23

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Blommedessert flamberet i æblebrandy

29/11/2019

En ung godsejer ved Præstø har slået sig på gin og æblebrandy. En god ide, synes Mads - ikke mindst da David har besluttet sig for at bruge det til en flamberet blommedessert.



OPSKRIFT:
Brandy blommer


6 blommer
75 gr. hvid chokolade
50 gr. mandelsplitter
5o gr. hakkede hasselnødder
100 gr. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ dl æblemost
2-3 cl. brandy
2 dl. fløde

Smelt chokoladen langsomt over vandbad, rør mandelsplitter i. Smør det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Evt. i køleskab.

Skær blommerne ud i fire, fjern stenen. Skær en af blommerne i tern.
Smelt sukker og vaniljesukker på en pande, kom de store stykker blommer på, tilsæt æblemost og lad det simre, så sukkeret smelter igen. Kom en smule hakkede hasselnødder på, tilsæt brandy og sæt ild til. Når ilden er gået ud, røres de små stykker af hakkede blommer i.

Pisk en flødeskum, tilsæt evt. 1 tsk. vaniljesukker.

Server de lune blommer i en dyb tallerken. Bræk små stykker af nøddebruddet og læg dem ovenpå. Læg en smule flødeskum ved og pynt med skovsyre.

Drik gerne en varm kop kaffe, med brandy, flødeskum og kandis til.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å