Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Bankekylling og salat

Mads og David er på besøg i en smuk have i Bakkebølle nær Vordingborg. Mads har frisk salat med fra Sydkysthaven ikke så langt derfra. David giver Mads lov til at banke nogle kyllingebryst flade inden de kommer på grillen til en let sommerret.

OPSKRIFT:
Grillkylling og grøn salat med vinaigrette


5 kyllingebryster
5 tsk. sennep
5 tsk. sød paprika
5 tsk. balsamico
Lille bundt frisk timian
Lille bundt frisk estragon

1 spsk. sennep
1 spsk. balsamico
1 dl. olivenolie
Lidt blandet grøn salat, efter smag
6 grønne asparges
2 salatløg
Frisk mynte
50 gr. peanuts


Skær benene af kyllingebrysterne. Hiv skindet fladt ud over.
Kom sennep, balsamico og sød paprika på.
Fordel frisk estragon og frisk timian ovenpå.
Kom kyllingen i en frysepose og bank den flad med en kagerulle.

Grill kyllingen ca. 3-4 min på hver side.

Kom olie, sennep og balsamico i en lille flaske og ryst det sammen til en dressing.

Skræl de grønne asparges og snit dem i skiver på langs.
Skræl løgene og snit dem fint.
Bland dem i den grønne salat og vend frisk mynte i.
Kom vinaigretten over umiddelbart inden servering .

Anret salaten ovenpå kyllingen, pynt med de snittede asparges og drys med peanuts.
2/7/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.