Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Bærdessert med mousserende æblevin



OPSKRIFT:
Mazarin med friske bær og mousserende æblevin

100 gr. mel
100 gr. smør
100 gr. sukker
100 gr. marcipan
1 æg

2 bakker friske brombær
Ekstra smør

1 dl. Æggehvide
1 dl. Sukker
75 gr. brændte mandler
Friske hindbær
Rød skovsyre til pynt

Riv marcipanen ned i en skål og tilsæt sukkeret. Rør mel og smør i og ælt det godt sammen til en lind dej. Fordel dejen i små muffins forme ( 8 – 10 styk ) og pres 3-4 brombær i , alt efter størrelsen.
Læg en lille klat smør ovenpå. Bag gyldne i ovnen ca. 15 minutter ved 180 gr. varmluft ovn.

Hak de brændte mandler i fine stykker.

Pisk æggehviderne helt stive med sukker. Kom hviderne i en sprøjtepose og sæt små toppe på tallerkenen.
Brænd dem evt. med creme brûllé jern. Sæt friske hindbær ved siden af og kom en varm brombærmazarin i midten.
Pynt med skovsyre og de hakkede mandler og hæld til sidst en smule mousserende æblevin i bunden.
15/9/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.