Serie Mad med Mads og David

28:08

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Asiatisk and med dansk kål

03/11/2017

Mads besøger en gårdbutik ved Næsby Strand nær Slagelse. Her går man selv ud og graver og plukker sine grøntsager. Mads tager buskbønner, havekål og pelargoniablomster med til David, der kreerer en asiatisk version af Mortens aften and.



OPSKRIFT:
Mortens asiatiske and

1 dl. soja
2 spsk. sirup
50 gr. ingefær
½ rød chili
2 fed hvidløg

1 færdigstegt andebryst
100 gr. cashewnødder
100 gr. husk bønner( alternativt edemame bønner )
100 gr. have kål ( alternativt grønkål eller spidskål )
3 springløg
100 gr. sukkerærtespirer eller bønnespirer
evt. spiselige blomster til pynt

Soja og sirup kommes i en lille kasserolle og tilsættes grofthakket chili og hvidløg. Grove stykker skrællet -og hakket, ingefær kommes i. Sæt det til at simre, så det koger ind og får en tyk og sirupsagtig konsistens.

Pil bønnerne ud af bælgen og hak dem i lidt mindre stykker. Skyl kålen grundigt og fjern den grove midterste stok. Snit kålen fint. Rens springløgene og snit dem fint.
Steg cashewnødder af i en wok, tilsæt bønnerne. Derefter kommes kålen og springløgene på. Til sidst vendes spirerne i.

Skær andebrystet ud i tynde skiver og anret dem på tallerken.
Kom den varme kål til og den nedkogte soja dryppes henover.
Pynt med spiselige blomster eller urter, f.eks. koriander.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å