Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Andetarteletter

OPSKRIFTEN: Jule-reste-ande-tarteletter-mod madspild……2 andelår4 plader butterdejLidt smørspray2 scalotteløg2 fed hvidløgEn lille håndfuld Karl Johan svampe2,5 dl. fløde 2 dl fond, bouillon eller julesauce100 gr. røget andebryst100 gr. bacon4 forårsløgFrisk rosmarinBag andelårene i ovnen ca. 1 time på 200 gr.Når de er kølet af pilles kødet af låreneSkær butterdejen ud i kvadrater på ca. 10X10 cm. Snit og fold dem til små tarteletterSprøjt (eller pensl) med smør. Bag dem gyldne i ovnen på 200 gr. i ca. 15 minutterSkræl scalotte -og hvidløgene og hak dem i små tern.Skær andebryst og bacon i små tern, steg det af på panden i lidt olie. Kom løg og svampe på.Hæld fløden over og lad det simre. Tilsæt fond eller resterne af julesaucenHak forårsløgene helt fint, sammen med frisk rosmarin. Vend det op i panden.Kom fyldet i de varme tarteletter, pynt med friske urter.
25/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.