Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Andetarteletter

I anledning af at julen er overstået, laver David tarteletter med resterne af juleanden og en masse fløde og bacon. Julen varer længe.

OPSKRIFT:
Jule-reste-ande-tarteletter-mod madspild……

2 andelår
4 plader butterdej
Lidt smørspray
2 scalotteløg
2 fed hvidløg
En lille håndfuld Karl Johan svampe
2,5 dl. fløde
2 dl fond, bouillon eller julesauce
100 gr. røget andebryst
100 gr. bacon
4 forårsløg
Frisk rosmarin


Bag andelårene i ovnen ca. 1 time på 200 gr.
Når de er kølet af pilles kødet af lårene.

Skær butterdejen ud i kvadrater på ca. 10X10 cm. Snit og fold dem til små tarteletter.
Sprøjt (eller pensl) med smør. Bag dem gyldne i ovnen på 200 gr. i ca. 15 minutter.

Skræl scalotte -og hvidløgene og hak dem i små tern.

Skær andebryst og bacon i små tern, steg det af på panden i lidt olie. Kom løg og svampe på.
Hæld fløden over og lad det simre. Tilsæt fond eller resterne af julesaucen.

Hak forårsløgene helt fint, sammen med frisk rosmarin. Vend det op i panden.

Kom fyldet i de varme tarteletter, pynt med friske urter.
25/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.