Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - And og kirsebærvin

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det kirsebærvin, som skal bruges til en lækker ret med andebryst

Her finder du råvarerne:

 Kirsebærvin er for mange blot noget til den søde tand, men Frederiksdal gods på Lolland leverer vine, som de gerne vil have, at forbrugerne sammenligner med druevine som amarone eller reciotto

- og der er da også lige så store forskelle på de enkelte kirsebærssorter, som der er på de druesorter, der benyttes ved fremstilling af vin

Du kan læse mere om vinene fra Frederiksdal på www.frederiksdal.com


1,5 dl Kirsebærvin
2 andebryster
3 scalotteløg
2 rødløg
50 gr. Smør
200 gr. hakkede, kogte kastanjer
2-3 stilke af bladselleri

Jordskokkemos
200 gr. jordskokker
1 scalotteløg
lidt olie til stegning
3 dl vand
50 gr. Smør
lidt hakket frisk estragon


Start med at skære evt. sener og fedtsider af andebrystet. Fjern evt. rester af fjer. Rids oversiden af andebrystet på kryds og tværs.
Steg brysterne af på skindsiden så de bliver gyldne. Skræl og hak løgene i grove stykker. Tilsæt de hakkede løg og lad det hele simre sammen. Tilsæt kirsebærvin og lad det simre under låg i ca.10 min. tag andebrysterne op og lad dem hvile.
Lad saucen koge mere ned.
Skyl og hak bladselleri i fine stykker. Hak de kogte kastanjer i mindre stykker
Tilsæt smøren, kastanjerne og til sidst bladselleri

Skræl jordskokkerne og kom dem i en lille gryde. Tilsæt scalotteløg og steg dem hurtigt af i lidt olie.  Kog dem møre i vand
Hæld evt overskydende vand fra og blend det til grov mos med stavblender, tilsat lidt smør. Rør hakket friak estragon i

Kom mosen i bunden med skiver af and ovenpå. Kom saucen, med kastanjer og selleri over og pynt med lidt grønt

4/3/2015

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.