Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Agurkesuppe


OPSKRIFT:
Suppe:
1 avocado
1 agurk
lidt salt & peber
1 – 2 dl vand
1 spsk. sherry eddike

Snack:
2 agurker
200 gr. rygeost
50 gr. Cremefraiche
200 gr. Rejer
1-2 tsk. chilipasta
1 rødløg
1 syrligt æble
Frisk mynte ELLER koriander

Agurke suppe:
Del avocadoen og fjern stenen. Skræl agurken og skær den ud i tykke skiver. Kom det hele i en stor kande. Drys med salt og tilsæt en smule vand. Blend det til en suppe, tilsæt salt og peber efter smag. Sæt på køl.

Agurke snack:
Skær en agurk i 2 cm brede stykker. Lav en lille fordybning med en teske eller et parisienne jern. Gem de små kugler og kom dem i agurke salaten (nedenstående).
Rør creme fraiche med rygeost. Kom det i en sprøjtepose. Skræl et rødløg og skær i fine tern Skær et syrligt æble i fine tern. Rør rejer med chilipasta, tilsæt lidt hakkede rødløg og æbler i fine tern. Hak mynte fint.

Agurke salat:
Skær en agurk i tre dele og skræl på langs indtil kernen. Lav en salat af agurkestrimlerne – og agurke kuglerne fra ovenstående. Tilsæt salt, peber og lidt eddike. Kom suppen i små glas. Pynt med hakkede æbler, rødløg og mynten. Sæt agurkeskålen op, sprøjt rygeosten ned i. Læg den syltede agurkesalat, som bund til lidt røget laks, med de chilimarinerede rejer ovenpå. Pynt med friske urter.
27/5/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.