Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ærter


OPSKRIFT:

4 stk. scalotteløg
100 gr. knoldselleri
2 spsk æblemost
1 dl. Hvidvin
100 gr. smør
200 gr. ærter
gr. friskpillede rejer
filet af helleflynder
1 æble
Lidt brøndkarse til pynt

Pil ærterne ud af deres bælge
Skræl scalotteløg og skær dem ud i på langs til tynde stave
Skær skrællen af selleriet og skær det ud i små, fine tern
Pil skallen af rejerne. Bræk hovedet af først og pil derefter skallen af hallen.

Kom lidt olie i bunden af en lille kasserolle og sautér løgene af
Tilsæt lidt æblemost og derefter hvidvin. Lad saucen stå og simre, så den reduceres ind til ca. halvdelen. Tilsæt smør og rør det sammen.
Kom til sidst ærter, de pillede rejer og selleri i. Skru ned for varmen så ærterne osv. ikke bliver gennemkogte

Skær evt. skind og ben af helleflynderen, hvis den ikke er fileteret fra fiskehandleren. Steg helleflynderen af på middel varme, tilsæt salt og peber.
Når den er næsten færdig stegt, vendes den hurtigt så den bliver helt stegt igennem fra begge sider.

Anret saucen i bunden af tallerken med fisken ovenpå
Pynt med tynde skiver af æble og brøndkarse for at tilsætte retten lidt friskhed og syre.
2/9/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.