Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Æblemuffins med cider

David laver ikke bare een, men hele to drinks til Mads, som har Æblecider med fra Bjerregården ved Holbæk. Og ikke nok med det: Han topper det med æblemuffins. Ikke underligt, at Mads er i strålende humør.

OPSKRIFT:
Æblemuffins med kanel og timian


125 gr. blødt smør
150 gr. sukker
100 gr. marcipan
2 tsk. bagepulver
200 gr. mel
2 spsk. cider
2 spsk. mælk
2 æg
2-3 æbler
1 spsk. mørk rom
1 spsk. cider
2 spsk. kanel
Lille bundt frisk timian

2 dl æggehvide
2 dl sukker


Rør smør, sukker og marcipan sammen i en røremaskine. Kom æg i.
Tilsæt lidt cider, mælk, bagepulver og mel i. Rør godt sammen.

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, vend dem i kanel og finthakket, frisk timian.
Tilsæt rom og cider og lad det trække lidt.

Kom halvdelen af æblerne i dejen.

Smør formene med smør og hæld dej i og kom fordel resten af æblerne, med væden i toppen Bag i ca. 25 minutter på 180 grader.

Pisk hvider og sukker stift.
Kom det på toppen af kagerne og pynt med citronverbena.


Kold drink til 2

½ bittert æble
2 stilke frisk timian
4 cl rom
2 dl æblemost

Skær æble i små tern og drys dem i bunden af et glas, læg frisk timian i og hæld rom over.
Lad det trække og top med most.


Varm drink til 2

1 sødt æble
2 dl Whisky
2 dl cider
4 dl Æblemost
50 gr. sukker
2 tsk. Kanel
1 dl æggehvide
1 dl sukker
Skær æble i små skiver og læg dem i en lille gryde. Kom Whisky, most, kanel og sukker over.
Lad det trække og kom så cider i.
Giv det et opkog.

Pisk æg og hvide stive.
Fordel det i to glas og kom lidt marengs på toppen.
15/10/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.