Serie
Mad med Mads og David

Æblekager med blåbær



OPSKRIFT:
Små tærter med kompot af æbler, guf og blåbær

125 smør
125 sukker
250 mel
1 æg
1 knivspids salt

4 æbler
50 gr sukker
1 spsk. Chartreuse

1 dl. pasteuriserede æggehvider
1 dl. sukker

150 gr. blåbær
1 spsk chartreuse


Ælt en mørdej med sukker, mel, blødt smør, tilsat et æg og en smule salt.
Lad den gerne hvile på køl i mindst en time.

Smør formene og pres dejen ud i. Læg bagepapir over og hold det nede med feks. tørrede hestebønner. Bag ca 20 min ved 180 grader.

Skræl æblerne og skær dem ud i både.
Kom sukker på og en smule spiritus, her bruger vi Chartreuse.

Pisk æggehvider og sukker helt stift. Del blåbærene og hæld en smule Chartreuse på.

Kom æblekompot i bunden af tærterne. Top med de piskede hvider og derefter de halverede blåbær. Efter behag - tyttebær som pynt.
11/9/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.