¨

Serie Mad med Mads og David

28:00

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Æblekage på müsli pleskner

27/09/2019

Mads har hentet æg og æbler på Æblegården Søbo nord for Slagelse, og håber på at David vil lave æblekage. Og han bliver ikke skuffet og lærer ovenikøbet et nyt ord: Pleskner; der er en simpel form for småkage, der her bruges som bund.



OPSKRIFT:
Æblekage på müsli-pleskner

Müsli pleskner:
100 gr. müsli
125 gr. sukker
75 gr. smør
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 tsk. vanilje sukker
1 tsk. bagepulver

10 – 12 æbler
2 spsk. æblesirup
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand

1/5 dl. fløde
1 spsk. sukker

2 æbler
lidt citron melisse
2 spsk. sirup
Lidt friske bær til pynt, her hindbær og brombær.


Kom müslien op i en skål, tilsæt smør og sukker. Kom æg, bagepulver, vanilje og mel i. Ælt det godt sammen. Bag dem i forme eller små klatter på en bageplade. De flyder meget ud.
6 - 10 min ved 200 gr. alt efter hvor store de er. De skal være let gyldne i kanten. Lad dem køle lidt af før servering, så bliver de mere sprøde.

Skræl æblerne og skær dem ud i både. Kom dem i en tykbundet gryde, tilsæt sirup og vaniljesukker.
Tilsæt lidt vand og lad æblerne simre under låg til de bliver møre.

Hak 2- 3 æbler i små tern, mariner dem i sirup og kom finthakket citronmelisse i.

Pisk fløde tilsat lidt sukker til flødeskum.
Anret kagen i bunden af tallerkenen, kom æblegrøden ovenpå. Lav en lille fordybning i midten og kom de marinerede æbler ned i. Kom en god klat flødeskum på toppen og pynt med friske bær.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å