Serie
Mad med Mads og David

Æblecrumble og lakseroulade



OPSKRIFT:
Æblecrumble og lakseroulade

ÆBLECRUMBLE

4 – 6 æbler
50 gr sukker
100 gr. Pekannødder
100 gr granola
2 tsk. honning
1 tsk. Kanel
½ dl æblemost
100 gr smør
2 dl fløde


Skræl æblerne og skær dem i både.
Kom sukker, honning og knuste nødder i.
Rør granola, smør og kanel i.
Fordel det i små cocotter eller et stort ildfast fad. Kom lidt most på og kom evt. en smule chartreuse i eller anden spiritus.
Bag æblerne møre i ca. 20 min ved 200 grader.

Pisk en flødeskum.

Server desserten lun med flødeskum til.


LAKSEROULADE MED ÆBLER

200 gr Koldrøget laks
4 æbler
200 gr friskost eller creme fraiche 38%
Lille bdt purløg

Kom friskost i en skål. Skær æblerne i små tern og vend dem op i. Hak purløg fint og vend i.

Skær laksen i tynde skiver og læg den ud på husholdningsfilm i en rektangelform.
Smør æblecremen ud på laksen og rul den forsigtigt rundt på den lange led, til en lang pølse.
Hold den sammen i filmen og opbevar den på køl til den skal skæres i skiver (uden filmen).

Anret skiverne med friske krydderurter. Server evt. med brød eller salat til.
25/9/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.