Mad med Mads og David - Alpaca pasta
OPSKRIFT:
Alpaca pasta
300 gr. mel TIPO 00
2 spsk. Olivenolie
3 æg ( 180 gr.)
1 tsk. Salt
50 gr. Røget alpacafilet (eller anden filet)
4 håndfulde frisk spinat
2 Scalotteløg
200 gr friskost
Olie til stegning
50 gr. parmesanost
2 scalotteløg
4 skiver Alpaca pølse (eller chorizo)
2 dl hønsefond
Frisk estragon
Kom mel, salt og olie i en skål. Lav en fordybning og kom æg i lidt ad gangen. Ælt dejen lind og glat. Læg den på køl en times tid eller mere.
Rul dejen tynd og lang på pastamaskinen
Skær kødet i fine, små tern
Skræl løgene og hak dem fint
Steg kødet af på panden i lidt olie.
Kom løgene på og steg gyldne.
Den friske spinat tilsættes
Tag blandningen af panden og op i en skål, undgå evt væske. Rør friskost i og vend revet parmesan i.
Læg en skefuld af blandingen på en bane pasta, læg et låg over i form af en anden bane. “Lim” med lidt vand
Tryk sammen rundt om fyldet, stik pastaen ud med udstikker eller kniv.
Bring letsaltet vand i kog, kog pastaerne møre, ca 5 min.
Lav en sauce ved at stege pølse, hakkede løg og frisk estragon af på panden. Kom fonden på og lad det simre
Anret pastaen med fondsaucen over, pynt med friskhøvlet parmesan og friske urter på toppen.
22/1/2021