Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Alpaca pasta

OPSKRIFT: Alpaca pasta 300 gr. mel TIPO 00 2 spsk. Olivenolie 3 æg ( 180 gr.) 1 tsk. Salt 50 gr. Røget alpacafilet (eller anden filet) 4 håndfulde frisk spinat 2 Scalotteløg 200 gr friskost Olie til stegning 50 gr. parmesanost 2 scalotteløg 4 skiver Alpaca pølse (eller chorizo) 2 dl hønsefond Frisk estragon Kom mel, salt og olie i en skål. Lav en fordybning og kom æg i lidt ad gangen. Ælt dejen lind og glat. Læg den på køl en times tid eller mere. Rul dejen tynd og lang på pastamaskinen Skær kødet i fine, små tern Skræl løgene og hak dem fint Steg kødet af på panden i lidt olie. Kom løgene på og steg gyldne. Den friske spinat tilsættes Tag blandningen af panden og op i en skål, undgå evt væske. Rør friskost i og vend revet parmesan i. Læg en skefuld af blandingen på en bane pasta, læg et låg over i form af en anden bane. “Lim” med lidt vand Tryk sammen rundt om fyldet, stik pastaen ud med udstikker eller kniv. Bring letsaltet vand i kog, kog pastaerne møre, ca 5 min. Lav en sauce ved at stege pølse, hakkede løg og frisk estragon af på panden. Kom fonden på og lad det simre Anret pastaen med fondsaucen over, pynt med friskhøvlet parmesan og friske urter på toppen.
22/1/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.