Serie
Mad med Mads og David

Lokumsbørste muslinger


OPSKRIFT:
Muslinger med bacon og bruscetta


1 kg. muslinger
3 scalotteløg
2 fed hvidløg
200 gr. bacon
5 dl. hvidvin
250 gr. pasta
50 gr smør

6 skiver lyst brød
3-4 tsk olivenolie
1 scalotteløg
10 – 12 cherrytomater
parmesan ost til gratinering
grønt til pynt, her forårsløg

Til rensning af muslinger:
En champagnekøler
En boremaskine
En toiletbørste
evt. gummihandsker

Start med at rense og skylle muslingerne.
Er de hentet direkte i fjorden eller havet, så skal de renses. Hvis muslingerne er i stykker eller er åbne sorteres de fra.
Trådene der forbinder muslingerne rives af. Herefter lægges muslingerne i en champagnekøler (eller bare en plastikspand).
En toiletbørste monteres i en boremaskine og køres førsigtigt rundt i spanden, så mudder og alger vaskes af muslingeskallerne.

Skræl løgene og hak dem fint. Skær baconen ud i tern.

Steg baconen af i en gryde og steg løgene af i fedtet. Kom de rensede muslinger op i og rør dem rundt. Hæld hvidvin over og damp muslingerne under låg.
Hæld muslingerne fra og brug vinen til sauce, ved at blende smør ud i.

Kog pastaen mør, som anvist på pakken, i letsaltet vand.

Læg et par skiver bacon i oven og steg det sprødt ved 200 gr. i 5- 10 min .
Skær brød i skiver, kom halverede tomater på, dryp olie på og finthakkede løg.
Kom et par muslinger ovenpå hvert brød og riv parmesan henover. Bag dem i ovnen i ca. 5 min. top dem af med den sprøde bacon.

Anret pastaen i en dyb pande eller skål og kom muslingerne henover. Husk at kassere de muslinger der ikke har åbnet sig. Hæld saucen over. Hak forårsløg fint og drys over Server pastaen med tomatbrødene ved siden af.
16/11/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.