Serie
Mad med Mads og David

Løgtærte + Madservice Kalundborg



OPSKRIFT:
Løgtærte med blåskimmel ost


250 gr mel
120 gr smør
1 æg
1 æggeblomne
Salt

6 store løg
50 gr smør
50 gr brun farin
3/4 dl fløde
150-200 gr blåskimmel


Rør mel og smør sammen og tilsæt derefter æggene og lidt salt Sæt dejen koldt i køleskab.

Skræl 6 store løg og snit dem - ikke for fint.

Steg dem af i en gryde med smør, så de bliver gyldne og tilsæt derefter brun farin så løgene glaceres.

Kom dejen ud i springformen og hæld løgene på. Fordel osten i skiver ud over løgene og tilsæt lidt fløde.
Obs brug en blåskimmel ost der passer i styrken til dit temperement - vi brugte Danablue.

Bag tærten i ca 35-40 min ved 200 gr.
26/7/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.